Perníky bez uležení

pernky
Na těsto

400g hladké mouky
120g moučkového cukru
160g medu
60g tuku
2 vejce
½ lžičky sody
2 lžičky koření Perníčky
 
 
 
Postup:

Těsto necháme přes noc odležet. Vytáhneme z lednice a vyválíme placku. Předehřejeme troubu na 150 stupňů, na plech vložíme pečící papír a vkládáme vykrájené tvary. Pečeme tak dlouho, než perníčky světle zhnědnou. Ještě horké je potřeme vejcem rozšlehaným se lžičkou vody, aby se leskly.
 
 
Poleva na zdobení

1 bílek
140 – 160g prosátého moučk. cukru
pár kapek šťávy z citronu
Vše dobře ušleháme, až je poleva sněhobílá a pevná. Zdobíme pevným sáčkem, kterému ustříhneme roh.

Nejprodávanější