Vanilkové rohlíčky

Na těstovanilla_rohlky

340 g másla (studeného) 
100 g moučkového cukru 
420 g hladké mouky 
160 g mletých vlašských ořechů 
špetku soli vanilinový cukr nebo cukr s pravou vanilkou na obalení

Příprava

Máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte s ostatními surovinami v pevné těsto (pracujte rychle, aby máslo nepovolilo). Těsto nechte v chladu několik hodin nebo přes noc odpočinout. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Pak z něj odkrajujte kousky; nejběžnější způsob je vytvářet válečky a ty potom ohnout do tvaru rohlíčků. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Rohlíčky klaďte na plech a pečte zhruba 12–15 minut, podle výkonnosti trouby. Po upečení je nechte na plechu krátce zchladnout a potom je, ještě teplé, obalujte ve vanilkovém cukru.

 

Nejprodávanější